luni, 30 ianuarie 2012

Derbedeul cu pantofii găuriţi



"Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat, luni, că România este din nou pe calea pozitivă, dar că urmează alte provocări, fiind ca o navă ieşită dintr-o furtună, reparată, dar în zare se vede altă furtună şi este nevoie de condiţiile necesare pentru a trece prin ea, potrivit Mediafax."
...
"În ceea ce priveşte salariul minim, şeful FMI a spus că dacă acesta va creşte automat angajatorii vor face mai puţine angajări, iar angajările trebuie încurajate, astfel încât trebuie găsit un echilibru."

Al doilea paragraf este traducerea pe care au făcut-o cam toate agenţiile de ştiri spuselor mardeiaşului local al FMI.
Pentru cei care înţeleg cât de cât engleza, spusele acestui derbedeu sună cam altfel. O să citez aprozimativ. Individul dă ca exemplu o măcelărie. Dacă preţul cărnii creşte, oamenii vor cumpăra mai puţină carne. Similar, spune specimenul, dacă salariul minim e mai mare, angajatorii vor putea cumpăra mai puţini muncitori, iar dacă salariul minim e mai mic, angajatorii vor putea cumpăra mai mulţi muncitori.
Sincer, am rămas fără cuvinte. E clar că în fapt, asta e realitatea, dar până acum nici un individ din ăsta n-a avut tupeul să se exprime atăt de direct. Concluzia e îngrijorătoare, anume că pur şi simplu nu mai contează nici măcar aparenţele...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ziceti si voi ceva...